Câteva accesorii esențiale pentru work from home

Câteva accesorii esențiale pentru work from home

Work from home sau pe românește, lucrul de acasă, poate însemna dureri de spate, probleme cu încheieturile mâinilor, dureri de ochi sau de cap, care pot fi evitate atunci când lucrăm de la un birou, nu de pe canapea sau fotoliu și folosind accesorii precum un scaun de birou ergonomic sau ochelari de protecție pentru calculator.

Din motivele menționate și pentru faptul că noi lucrăm în sistemul work from home de la începutul pandemiei, ne-am gândit să vedem care ar fi accesoriile sau elementele esențiale pentru un mediu de lucru plăcut și sănătos.

Scaun de birou ergonomic

scaun de birou ergonomic work from home

Din punctul nostru de vedere, cel mai important element din mediul de lucru de acasă este scaunul de birou, de aceea sperăm că nu folosiți canapeaua de la Ikea sau bean bag-ul pe care stau prietenii atunci când vin să joace FIFA.

Motiv pentru care este foarte, dar foarte important pentru sănătatea spatelui vostru să investiți într-un scaun de birou ergonomic, pentru a vă desfășura activitățile fără viitoare probleme de sănătate. Prețurile pentru un astfel de scaun pot varia, dar găsiți aici modele din toate gamele de preț.

Birou reglabil (standing desk)

birou reglabil standing desk work from home

Alt accesoriu interesant ar fi un birou reglabil pentru a alterna lucrul de pe scaun cu cel din picioare. Standing desk-ul este foarte util persoanelor care au de lucru 8-10 ore pe zi și care uită să se ridice de pe scaun, să facă o pauză sau o plimbare de 10 minute pentru binele coloanei vertebrale.

Birourile de acest tip pot fi destul de costisitoare, există manuale (cu manivelă) și automate (electrice), dar dacă sunteți conștienți că spatele are nevoie de o pauză și faceți ceva în acest sens, nu este indinspensabil. Totuși, noi vă recomandăm să folosiți acest tip de birou, pentru a alterna modul de lucru.

Suport ergonomic pentru încheieturi

suport ergonomic pentru mână tastatura egornomică

Din experiență personală vă spunem, există un risc destul de mare de a afecta anumiți nervi (precum nervul ulnar) atunci când lucrați de la birou pentru mult timp fără a folosi un suport ergonomic.

Există mai multe tipuri de astfel de accesorii precum tastatură și mousepad cu suport ergonomic sau dacă folosiți doar laptop-ul, suport standard din spumă sau gel.

Un gadget precum acesta este folositor pentru laptopul sau tastatura deja existentă, dar dacă nu, aceste tastaturi și mousepad-uri își pot face treaba.

Ochelari de protectie pentru calculator

ochelari de protectie pentru calculator PC work from home

Ochelarii de protecție sunt un alt accesoriu esențial lucrului de la birou, care vă protejează împotriva luminii albastre și a reflexiilor, prevenind oboseala şi durerile de ochi după o expunere îndelungată în fața monitorului.

O astfel de pereche de ochelari nu este costisitoare, găsiți aici diferite modele.

Espressor pentru cafea

espressor cafea

Espressor? Cu siguranță necesar. 

Presupunem că tuturor ne este dor de specialty coffee-ul băut în drum spre birou sau după masa de prânz împreună cu colegii, așa că da, considerăm că un espressor bun (împreună cu o cafea de specialitate) este indinspensabil pentru a susține energia și vibe-u bun de-a lungul zilei.

Diferite modele de espressoare pot fi găsite aici în funcție de bugetele voastre, dar vă garantăm că acest De’Longhi Magnifica S ECAM este perfect.

Dacă totuși doriți să beți cafeaua în oraș, aruncați un ochi aici ca să vedeți unde găsiți cafea bună în București.

Sursă imagini: UnsplashLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *