De unde comandăm cea mai bună shaorma în București?

De unde comandăm cea mai bună shaorma în București?

Shaorma este unul dintre cele mai iubite feluri de mâncare al românilor, în special al bețivilor, al celor care au avut o noapte grea în club sau după finalul unui meci de fotbal cu prietenii.

Care este cea mai bună shaorma din București? Sincer, nu știm.. pentru că există mult prea multe, la fiecare colț de stradă găsim o shaormerie, farmacie sau covrigărie.

Din acest motiv, noi vrem să împărtășim locurile unde am mâncat sau comandat cea mai bună shaorma în București, locurile care nu ne-au dezamăgit, pentru că de mâncat am făcut-o în multe părți, doar că foarte puțini sunt constanți în calitate.

Dristor Doner

Dristor DONER, da? Cel de la Budapesta (Bulevardul Dimitrie Cantemir 22, București), nu altele. Nu știm câți ani au trecut de la despărțirea de cei de la Dristor Kebap, dar știm că alde Doner nu ne-au dezamăgit niciodată, lucru pe care nu-l putem afirma și despre cei din urmă.

Putem spune că aceștia sunt pionerii shaormei din București, iar în ultimii ani au făcut o treaba excelentă cu restaurantul lor, meniul devenind foarte bogat, incluzând tot felul de steak-uri și iskendere. Îi găsiți pe Glovo, Takeaway, Foodpanda, probabil și în alte părți.

Socului Kebap

Socului Kebap sunt, cel mai probabil, competitorii principali ai celor de la Dristor Doner pentru cea mai bună shaorma din București. Deși sunt pe piață de ceva timp (cu acea shaormerie micuță de la Piața Delfinului), au explodat pe piața bucureșteană de câțiva ani buni în materie de calitate. Au venit cu “cantități industriale” la prețuri decente, iar numărul mare de shaormerii deschise este cel mai bun exemplu pentru succesul lor.

Mulți se plâng că e shaorma prea mare, că e carnea nu știu cum, etc, dar nu s-a întâmplat vreodată ca produsele lor să ne dezamăgească, cel puțin de câte ori am mâncat sau comandat de la cea de pe Bv. Basarabia. Puteți comanda doar de pe site-ul lor, sunând la unul din numerele de telefon.

Genin

Pentru cunoscători, Genin este un alt “mastodont” al shaormeriilor din București, care a avut ceva suișuri și coborâșuri de-a lungul anilor, ba au închis și redeschis de câteva ori, dar calitatea lor din prezent este la aceleași standarde ca în trecut, când erau considerați printre cei mai “meseriași” din oraș.

În continuare îi găsiți pe Calea Floreasca, nr. 19, dar puteți comanda online de pe Foodpanda sau deliv.ro

FULL KEBAB

Ultima descoperire în materie de shaorma (d-aia bună, evident) sunt cei de la FULL KEBAB. Au mai multe locații, dar ii găsiți online pe Takeaway sau Tazz.

Noi am mâncat doar din locația de pe Strada Nițu Vasile nr. 9 și absolut niciodată nu au dat greș cu shaorma. Carnea este făcută cum trebuie, sosurile sunt excelente, legumele proaspete, iar prețurile decente. 

Mențiuni onorabile:

  • La Haleală – Din păcate, La Haleală (lângă Gara de Nord) a avut parte de tot felul de perioade nefaste în ultimii ani, au închis și redeschis de câteva ori, aveau un program ciudat la un moment dat, uneori îi găseai pur și simplu închiși, dar cu siguranță aici am mâncat cea mai bună shaorma din capitală pentru mulți ani la rând. În prezent cred că sunt în prag de renovare în urma unui incendiu. Puteți arunca un ochi pe pagina lor de Facebook pentru mai multe detalii.
  • BONUS: Am încercat de curând niște produse speciale precum shaorma vegană, vegetariană și tot felul de kabab-uri de genul acesta, fară carne. Le găsiți în exclusivitate la Efendi Doner în Centrul Vechi sau se pot comanda online direct de pe site-ul lor.

Cam acestea sunt locațiile de unde mâncăm cel mai des. Am încercat adesea și la alte shaormerii bine cunoscute prin oraș și mall-uri, nu le dăm numele pentru că nu vrem să aruncăm cu noroi în nimeni, doar că nimeni altcineva n-a avut calitatea mai constantă decât cei menționați.

Citește și despre burgeri, pizza, restaurante chinezești sau cofetării din București.

Sursă imagine: Yiro Yiro @ Facebook2 thoughts on “De unde comandăm cea mai bună shaorma în București?”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *