13 dintre cei mai influenți sportivi din istorie

13 dintre cei mai influenți sportivi din istorie

Când ne referim la cei mai influenți sportivi, nu vorbim doar despre faptul că au fost sau sunt cei mai buni din sportul lor, ci la ceea ce au reprezentat și impactul pe care l-au adus în societate.

Fie că au doborât nenumărate recorduri sau au schimbat modul în care privim un anumit sport, noi amintim sportivii care au influențat generațiile viitoare și vor fi amintiți ca legende.

Așa că hai să vedem care cei mai influenți sportivi din toate timpurile din perspectiva noastră.

Michael Jordan

cei mai influenți sportivi Michael Jordan
Sursă imagine: hypebeast.com

Michael Jordan, unul dintre cele mai sonore nume din lumea sportului, este adesea considerat cel mai mare sportiv din toate timpurile. Rezultatele sale legendare din NBA ne confirmă acest lucru, dar și impactul acestuia în viețile tinerilor, mentalitatea sa de câștigător și probabil pentru faptul că numele său a fost auzit și în cele mai îndepărtate colțuri ale lumii.

Muhammad Ali

cei mai influenți sportivi Muhammad Ali
Sursă imagine: hypebeast.com

Deținător al medaliei olimpice la box ca și amator, Ali a șocat lumea întreagă când a obținut centura de campion mondial împotriva lui Sonny Liston în 1964 la doar 22 de ani. A păstrat titlul de campion la categoria grea doar pentru 3 ani, fiind suspendat pentru refuzul de a lupta în Războiul din Vietnam. Și-a recâștigat titlul în 1973 pe care l-a păstrat timp de 5 ani.

Pe lângă cariera sportivă, mai este cunoscut ca find unul din cei mai mari activiști pentru drepturile persoanelor de culoare. Ah, și să nu uităm, una din poreclele sale era “The Greatest”.

Diego Maradona

cei mai influenți sportivi Diego Maradona
Sursă imagine: hypebeast.com

Considerat unul dintre cei mai mari fotbaliști din istoria acestui sport, Maradona a inspirat generații întregi. Deși viața sa privată a fost plină de controverse din prisma scandalurilor cu droguri sau a prietenei sale cu Fidel Castro, nimeni nu poate nega faptul că este unul dintre cei mai influenți sportivi din istorie.

Roger Federer

cei mai influenți sportivi Roger Federer
Sursă imagine: hypebeast.com

Roger Federer nu poate fi numit altfel decât o legendă. Tenismenul cu cele mai bune rezultate din acest sport și încă activ la vârsta lui, este unul dintre cei mai populari sportivi de pe planetă. Totodată, este implicat prin fundația sa în diverse acte de caritate.

Pelé

Pelé Pele
Sursă imagine: thesun.co.uk

Alături de Maradona, Pele este considerat unul dintre cei mai mari fotbaliști din istorie, care se presupune că a înscris peste 1.000 de goluri (o parte dintre ele în competiții neoficiale). A fost cel mai tânăr debutant al Cupei Mondiale de Fotbal la vârstă de 17 în 1958, pe care a și câștigat-o.

Cu 12 ani mai târziu, acesta câștigă a două sa Cupa Mondială, devenind una dintre cele mai mari inspirații din fotbal, dar și din întreaga lume sportivă.

Lionel Messi

cei mai influenți sportivi Lionel Messi
Sursă imagine: hypebeast.com

Poreclit “Messia”, câștigător a 6 Ballon d’Or, 10 titluri La Liga și 4 Champions League, Lionel Messi este cu siguranță unul dintre cei mai mari fotbaliști și faimoși sportivi contemporani. Impactul său asupra sportului rege și a milioanelor de tineri ce îl urmăresc este la un alt nivel.

Michael Phelps

Michael Phelps
Sursă imagine: hypebeast.com

Phelps este câștigător a 23 medalii olimpice de aur (28 totale) în toate participările sale, devenind astfel cel mai decorat sportiv olimpic din toate timpurile. Nu intrăm în detalii, deoarece numărul de medalii și recorduri obținute în cariera să este mult prea mare, dar vrem să menționăm că numele lui poate fi pus în aceeași frază cu măreția.

Mike Tyson

cei mai influenți sportivi Mike Tyson
Sursă imagine: mandatory.com

Cu o copilărie tulburătoare și un trecut plin de controverse, Mike Tyson este în continuare considerat unul dintre cei mai mari pugiliști din istorie. A fost probabil unul dintre cei mai duri și intimidanți boxeri ce au pus piciorul în ring, acesta deținând recordul pentru cel mai tânăr campion la categoria supergrea la doar 20 de ani. 

Trecând peste toate scandalurile în care a fost implicat în trecut, Tyson este acum un om familist, care continuă să inspire milioane de tineri din lumea întreagă.

Cristiano Ronaldo

Cristiano Ronaldo
Sursă imagine: hypebeast.com

Rivalul de moarte al lui Lionel Messi de peste 10 ani, Cristiano Ronaldo nu este mai prejos în ceea ce privește performanțele sportive. Este câștigător a 5 Balon d’Or și 5 Champions League cu două cluburi diferite și golgheterul ‘all-time’ al celei din urmă. Totodată, ani la rând a fost clasat că fiind cel mai influent sportiv de pe glob.

Usain Bolt

Usain Bolt
Sursă imagine: hypebeast.com

Bolt, cel mai rapid om de pe planetă, fără nici un semn de întrebare. Acesta a obținut 8 medalii de aur olimpic, este de 11 ori campion mondial și deținător al unor multiple recoduri imposibile.

Serena Williams

cei mai influenți sportivi Serena Williams
Sursă imagine: hypebeast.com

Superstarul american, pe care o putem numi un fenomen la propriu și la figurat, este deținătoarea celor mai multe titluri de Grand Slam din istoria tenisului. Prin forța supranaturală și stilul ei de joc, a revoluționat și dominat tenisul feminin, doborând nenumărate recoduri. Serena este o binecunoscută activistă și implicată in numeroase acte caritabile.

LeBron James

cei mai influenți sportivi LeBron James
Sursă imagine: hypebeast.com

Lebron James este unul dintre cele mai mari fenomene din istoria baschetului care în prezent, după 17 ani de carieră, încă se lupta pentru titlurile din NBA. Adesea comparat cu Michael Jordan pentru titlul de “cel mai măreț baschetbalist din toate timpurile” este implicat în nenumărate activități caritabile, iar în ultimii ani a fost considerat cel mai renumit sportiv din lume și emblema NBA-ului.

Michael Schumacher

cei mai influenți sportivi Michael Schumacher
Sursă imagine: speedweek.com

Căutați cuvântul măreție în dicționar și veți găsi o fotografie de-a lui Schumacher. Cele mai multe campionate mondiale, cele mai multe victorii, cele mai multe podiumuri.. Michael Schumacher a fost o mașină la propriu, de statistici, care alături de Ferrari si determinarea sa, au dominat Formula I ani la rând.

Dacă sunteți interesați de partea financiară a sportivilor contemporani, avem aici lista Forbes a celor mai bine plătiți sportivi în 2020.Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *