7 ginuri bune pe care trebuie să le încerci

7 ginuri bune pe care trebuie să le încerci

Ginul și vinul sunt două subiecte despre care noi am tot scris pe blog, iar astăzi revenim pe subiect și vă prezentăm câteva dintre cele mai bune ginuri pe care noi le-am descoperit de-a lungul timpului.

Pentru fiecare dintre ele o să vă dăm și câteva sfaturi despre ce puteți adăuga ca să vă iasă perfect (apa tonică fiind al doilea ingredient de bază), așa că hai să dăm drumul la treabă.

Whitley Neill Quince

ginuri bune whitley neill
Sursă imagine: emag.ro

Whitley Neill cu aromă de gutui (quince) este probabil unul dintre cele mai bune ginuri aromate băute vreodată. Este dulce, dar foarte balansant, cu note de citrice și nectarine.

Se poate bea cu ușurință și sec. Noi îl recomandăm cu gheață, un strop de apă tonică (simplă sau dacă nu, aromată cu flori de soc) și o felie de portocală sau grapefruit. Îl puteți cumpără de aici.

Hendricks

ginuri bune hendricks
Sursă imagine: emag.ro

Ce putem spune despre Hendricks? Doar că este unul dintre cele mai populare și apreciate ginuri premium și seci.

Cea mai bună rețetă pentru el este gheața, 3-4 felii subțiri de castravete, zeama de la o feliuță de lime și apa tonică nearomată. Se poate cumpăra de aici.

Tanqueray Flor de Sevilla

Tanqueray gin
Sursă imagine: emag.ro

Al doilea gin aromat preferat al nostru este Tanqueray Flor de Sevilla. Este un gin foarte aromat și bun, cu un gust excelent de portocale.

El este destul de balansat, dulce, dar nu extrem. Se poate face cocktail cu gheață, apă tonică nearomată și o felie de portocală pentru extra aromă. Îl găsiți aici.

The Botanist

The botanist gin tonic
Sursă imagine: emag.ro

The Botanist este un gin premium sec, cu note de citrice, flori și mentol. Merge perfect cu gheață, o felie de grapefruit stoarsă, apă tonică fară aromă, o felie de grapefruit tăiată și flori de soc pentru a-i intensifica aroma. Se poate cumpăra de aici.

Monkey 47

Monkey 47 gin bun
Sursă imagine: emag.ro

Monkey 47 este un gin foarte bun și special, cu un miros puternic de natură, că după o ploaie în pădure. Are arome lemnoase, dar și ușor fructate.

Merge de minune cu gheață, apă tonică nearomată, 1-2 felii de lămâie (una poate stoarsă), mure și câteva frunze de mentă. Îl găsiți aici.

Roku

Roku gin
Sursă imagine; emag.ro

Una din descoperirile noastre cele mai recente este Roku, un gin japonez extrem de balansat ca arome și gust. Noi am simțit arome vegetale, iar la final are un after taste ușor piperat.

L-am băut și îl recomandăm în felul următor: gheață, apă tonică și câteva feliuțe de ghimbir, iar dacă vreți, îl puteți folosi și la Martini. Se poate cumpăra de aici.

Tanqueray No 10

Tanqueray gin
Sursă imagine: emag.ro

Tanqueray No Ten este unul dintre ginurile noastre preferate, are arome foarte plăcute de citrice și vi-l recomandăm ca și pe restul, gin tonic.

Fiind un gin citric, îl puteți prepara foarte simplu în urmatoarul fel: gheață, apă tonică (fară aromă) și 1-2 felii de lime sau grapefruit (una dintre ele se și poate stoarce). Totodată, se poate înlocui apa tonică cu suc fresh de portocale/ananas, iar la final o adăugați feliuță de lime. Ginul îl puteți cumpăra de aici.

Alte articole despre ginuri bune (rețete) și locuri unde se pot bea: 6 rețete de gin tonic pentru un weekend mai frumos & 8 locuri unde poți bea cel mai bun gin în București. Totodată, suntem mari iubitori si de vinuri românești despre care puteți citi aici.

Sursă imagine: confidentials.comLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *