5 motive pentru care ar trebui să folosești un fitness tracker

5 motive pentru care ar trebui să folosești un fitness tracker

Fitness tracker-ul, fie smartwatch sau brățara de fitness, a devenit un accesoriu popular și indispensabil pentru persoanele interesate de antrenamentele fizice sau propria activitate zilnică.

Există multe funcții utile care vă pot îmbunătăți experiența unui antrenament și vă pot măsura valorile diferitelor activități precum somnul, numărul de pași făcuți sau caloriile consumate.

Monitorizarea activității pe tot parcursul zilei

Device-urile pe bază de fitness tracker vă oferă posibilitatea de a vă monitoriza activitatea zilnică într-un mod eficient.

Majoritatea acestor gadget-uri vă permit să urmăriți numărul de pași, ritmul cardiac, numărul de calorii arse, eficiența somnului sau chiar nivelul oxigenului din sânge.

Aceste date analizate într-un mod consistent și îndelugant, vă pot da o idee despre cum evoluează sănătatea dumneavoastră.

Îmbunătățirea antrenamentelor fizice

Un alt motiv de a utiliza un astfel de dispozitiv poate fi pentru antrenament, fie că vorbim despre antremantul în sala de forță, alergatul în parc, plimbarea pe bicicletă sau exercițiile făcute acasă.

Pe lângă măsurarea acestor activități, acest gadget poate fi folosit ca și antrenor personal, unde vă puteți configura diferite programe de antrenament personalizate.

Măsurarea eficienței somnului

Somnul este, probabil, una dintre cele mai importante activități care contribuie la sănătatea noastră.

Somnul ajută la recuperare (atât fizică cât și psihică) și contribuie la reglarea hormonală, motiv pentru care, monitorizarea acestuia devine foarte importantă.

Cu acestă funcție puteți urmări exact câte ore de somn aveți și analiza care sunt perioadele nopții în care somnul este mai calitativ.

Motivație

Dacă există un punct de plecare esențial pe drumul către o viață sănătoasă, acela este motivația, scurt și la obiect. 

Menținerea motivației este esențială, de aceea un fitness tracker vă permite să urmați, analizați și să corectați anumite obiceiuri pentru a îndeplini obiectivele sportive pe termen lung.

Dezvoltarea unor rutine și obiective

Somnul, dieta și exercițiile fizice sunt toate favorabile unui stil de viață sănătos și fericit. Urmărind toate aceste activități și stabilirea unor obiective, poate avea beneficii masive în ceea ce privește crearea unor noi rutine zilnice și eliminarea obiceiurilor greșite din viața voastră.

Câteva gadget-uri care merită luate în considerare:

Xiaomi Mi Band 5 – o brățară de fitness lansată în 2020 cu un raport calitate-preț foarte bun. Are senzor pentru puls, va măsoară toate activitățile, bateria are durată de viață foarte bună, un design plăcut și este compatibil cu iOS și Android.

Garming Vivosport – nu are cel mai drăguț design, dar are un plus pentru GPS-ul integrat, ce măsoară mai precis activitățile sportive. Un alt plus este aplicația celor de la Garmin care este ceva mai avansată decât cea de la Xiaomi.

Fitbit Charge 4 – autonomie până la 7 zile, GPS integrat, Fitbit Pay pentru momentele în care vă uitați portofelul sau telefonul acasă plus restul funcționalităților care vin la pachet cu orice fitness tracker. 

Știm că trăim într-o lume dominată de Apple Watch, dar piața de smartwatch-uri și brățări de fitness este destul de diversificată.

Noi vă recomandăm să aruncați un ochi AICI pentru mai multe modele și să vă gândiți care sunt exact așteptările voastre de la un astfel de gadget, căutați review-uri și informați-vă corect despre produsul ales.

Citește și: 7 aplicații de fitness pentru cei ce nu au timp să ajungă la sală2 thoughts on “5 motive pentru care ar trebui să folosești un fitness tracker”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *