12 tradiții de Crăciun neobișnuite din întreaga lume

12 tradiții de Crăciun neobișnuite din întreaga lume

Poate că tăiatul porcului sună un pic ciudat pentru străini, dar stați liniștiți, există tot felul de tradiții de Crăciun mai mult sau mai puțin ciudate în întreaga lume.

Din acest motiv, nu veți fi surprinși să auziți că nu există țări care sărbătoresc Crăciunul în mod exact cu restul. Hai să vedem câteva tradiții de Crăciun mai puțin obișnuite românilor.

Japonia

tradiții de Crăciun neobișnuite
Sursă imagine: swedishnomad.com

Crăciunul nu este o sărbătoare oficială în Japonia, iar în afară de câteva tradiții precum dăruitul cadourilor sau lumini specifice, sărbătoarea noastră preferată rămâne o noutate în țara lor.

Totuși, prin anul 1974, KFC Japonia a creat o campanie publicitară “Kentucky pentru Crăciun”, iar aceasta a devenit o tradiție imensă în Japonia în perioada Crăciunului. 

Așadar, noi cu sarmalele, friptura de porc și cozonacul, iar ei cu gălețile de pui 🙂

Australia

tradiții de Crăciun neobișnuite
Sursă imagine: surfertoday.com

Pentru australieni, Crăciunul înseamnă soare, plajă.. și surf. Cel puțin, în anumite părți ale Australiei, o tradiție este ca lumea să se costumeze în Moș Crăciun in timp ce ies la o tură de surf.

Austria / Bavaria

tradiții de Crăciun neobișnuite
Sursă imagine: Pinterest

În zonele Alpilor, în special Austria și anumite părți ale Bavariei, există o tradiție foarte veche care începe de Sfântul Nicolae, când o creatură demonică numită Krampus îl însoțește pe Moș Nicolae pentru a recompensa copii cuminți, dar și a-i pedepsi pe cei răi.

Se organizează și o paradă în care lumea este costumată în maleficul Krampus.

Islanda

“The Yule Lads”, fii lui Gryla și Leppaludi, sunt un grup de 13 farsori răutăcioși care fură sau hărțuiesc populația în ultimele 13 nopți dinaintea Crăciunului.

Totuși, ei lasă mici cadouri în încălțămintea copiilor, dar dacă copilul a fost neascultător, lasă în schimb un cartof.

Catalonia, Spania

tradiții de Crăciun neobișnuite
Sursă imagine: coffeeandcaminos.com

Tió De Nadal este o tradiție unică și exclusivă în zona Cataloniei din Spania. Fabricat manual din lemn, acest mic personaj este tratat cu amabilitate în perioada 8-24 Decembrie, când copii îi oferă nuci, fructe și îl țin învelit într-o păturică.

În ajunul Crăciunului, copii îl bat cu bețe în timp ce cântă cântece tradiționale catalane, iar în urmă bătăii, copii vor găsi bomboane sub pătura cu care este învelit lemnul.

Norvegia

Sursă imagine: momondo.com

Poate că una dintre cele mai neortodoxe tradiții de Crăciun se găsește în Norvegia, unde oamenii își ascund măturile.

Este o tradiție veche de secole, când oamenii credeau că vrăjitoarele și spiritele rele ieșeau în ajunul Crăciunului în căutarea unor maturi pe care care să le călăuzească.

În prezent, tradiția continuă în anumite zone mici ale Norvegiei.

Barbados

Masa de Crăciun tradițională din Barbados este incompletă fără șunca la cuptor glazurată cu ananas, prăjiturile cu rom și Jug Jug, un fel de mâncare inspirat de influența scoțiană pe insulă care combină mazărea de Angola, făina de porumb de Guinea, ierbiurile și carnea de porc.

Caracas, Venezuela

tradiții de Crăciun neobișnuite
Sursă imagine: msn.com

Caracas, capitală venezueleană, a dus spiritul Crăciunului la un alt nivel. În fiecare an, locuitorii orașului își scot rolele de la natfalină pentru a ieși pe străzi, de multe ori costumați în Moș Crăciun.

Municipalitatea închide străzile în ziua de Crăciun pentru a asigura siguranța acestora.

Spania

Spania
Sursă imagine: insider.com

Veți descoperi că pe 22 decembrie, spaniolii nu se aventurează niciodată departe de TV sau radio, întrucât aceasta este ziua în care se extrag numerele loteriei de Crăciun.

Practic, toată lumea din Spania cumpără bilete la loto, sperând să câștige “El Gordo”, premiul cel mare fiind, de obicei, de aproximativ 600 miloane de euro.

Germania

Germania
Sursă imagine: thoughtco.com

Unul din obiceiurile nemțești este un decor în formă de castravete murat, ascuns în bradul de Crăciun. Prima persoană care a găsit murătură în dimineața de Crăciun va primi un cadou în plus de la Moșul sau se spune că va avea noroc în anul ce urmează.

Suedia

tradiții de Crăciun neobișnuite
Sursă imagine: thevintagenews.com

Capra Yule este un simbol suedez al Crăciunului care datează din vechile festivaluri păgâne, dar din 1966, în centrul orașului Gävle se construiește o versiune gigant de peste 13 metri a acesteia, denumită Capra Gävle.

Toronto, Canada

Toronto Canada
Sursă imagine: torontoguardian.com

Nu este neapărat o tradiție neobișnuită, ci una spectaculoasă, căci Toronto găzduiește anual un eveniment numit “Cavalcade of Lights” la începutul oficial al sărbătorilor de iarnă, tradiție ce datează din 1967.

Practic, întreg orașul este iluminat cu sute, poate milioane de lumini de Crăciun, totodată având loc spectacole impresionante de artificii și zeci de pationare improvizate.

Va recomandăm și articolul nostru cu cele mai bune filme de Crăciun.

Sursă imagine: akaitori / FlickrLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *