10 locuri de băut cafea bună în București

10 locuri de băut cafea bună în București

Noi iubim cafeaua, voi nu? Tocmai de aceea, dorim să împărtășim cu voi lista noastră cu locuri din București în care puteți bea cafea bună, bună rău.

Bucureștiul mai are locuri încă nedescoperite de noi unde se bea cafea bună, dar, hai să vedem care sunt cafenelele pe care le-am vizitat și ne-au lasăt plăcut impresionați de calitatea licorii magice, iar voi ne puteți face noi sugestii în comentarii.

Origo

Strada Lipscani nr. 9, București

Un loc micuț și nice, de pe Strada Lipscani, în care puteți să găsiți cafea de specialitate foarte aromată și cremoasă. Origo este una dintre primele cafenele de specialitate din București care deține și propria prăjitorie, de aceea avem doar cuvinte de laudă despre ei.

Experiența oferită de Origo este unică, personalul este foarte prietenos, atmosfera din interior este cozy și să nu uităm de mirosul de cafea proaspăt prajită care te face să încerci tot mai multe tipuri de cafea.

STEAM

Strada Uruguay 22, București

Dacă ajungeți în zona Aviatorilor, cu siguranță trebuie să încercați cafeaua genială de la STEAM. Conceptul coffee-shop-ul este simplu, se pune accentul pe crearea cafelei cât mai aromate și gustoase, putând fi băută fără alte bazaconii.

Boabele sunt proaspăt prăjite la Prajitoria Origo, iar personalul are experință internațională. Vlad Buda și Dani Ursan sunt barista-profesioniști care vă pot crea o cafea excepțională, nu doar că îi lăudăm, ci efectiv îi apreciem pentru pasiunea și ambiția lor.

M60

Strada D. I. Mendeleev 2, București

O cafea bună, chiar fernomenală, poate fi băută în zona Amzei, la M60. Localul este amenajat în stil scandinav având o atmosferă chill, unde alături de cafeaua catifelată și aromată, poți să servești sandwich-uri, salate, quiches, supe și chiar desert. Noi recomandăm cheesecake-ul alături de un cappuccino… yum!

SONDER

Strada Vasile Alecsandri 3, București

Sonder, alt loc cu accent scandinavian, importă cafeaua de la o prajitorie daneză cu numele La Cabra. Credeți-ne, cafeaua este excepțională! Dacă stăm să ne gândim, nu doar cafeaua, ci și mâncarea e foarte delicioasă.

Frudisiac

Intrarea Bitolia 4, București

Probabil cel mai nice Bistro din zona Dorobanți, cu preparate nordice și cafea de specialitate adusă din Suedia. Localul este liniștit, simplu și potrivit gusturilor noastre. Pe lângă cafeaua clasică, o gasiți și pe cea nordică, la filtru. Noi am savurat câte un cappuccino care a venit alături de apă infuzată și o porție de clătite cu ricotta.

Saint Roastery

Strada Maltopol 26, București

Acestă locație am descoperit-o random în urmă cu 2 ani, ne plimbam prin zona Pieței Victoriei și am zis să intrăm, lucru pe care nu l-am regretat. Cafeaua este atât de bună, încât ne-am mai comandat încă două.

Interesant este faptul că în incinta cafenelei au propria prajitorie. Vă dați seama cât de bine poată să miroasă dimineața a cafea proaspăt prăjită. Tot aici am încercat și croissantele de la Fika, cele mai bune mâncate vreodată.

Utopia Coffee Bar

Bulevardul Primăverii 32, București

Tot la o plimbare fiind, am descoperit accidental UTOPIA. Cafeaua lor este prăjită de Dropshot Coffee Roasters și credeți-ne pe cuvât când va spunem că totul este perfect aici. Cafeaua aromată + croissantele Fika = Paradis.

Boiler Coffee Shop

Strada Inginer Slăniceanu Nicolae 1, București

Boiler este un loc micuț, în stil minimalist-japonez care merge pe conceptul “to-go”. Cafea bună cu gust autentic, atât putem spune. Va recomandăm să comandați nitro, care este un fel de cold brew extrem de aromat.

Emozia Coffee Manifesto

Strada Uruguay 22, București

Un loc cochet și cozy din Centrul Vechi al Bucureștiului, Emozia, este renumită pentru specialty coffee-ul prăjit de către Various. Personalul foarte amabil și atmosfera caldă, fac acest loc ideal pentru a savura o cafea bună și, de ce nu, a citi o carte.

Camera din Față

Strada D. I. Mendeleev 22, București

Camera din Față este un loc desprins dintr-un basm. Veselă veche, decorațiuni retro și muzică ambientală, este locul perfect de savurat un espresso sau un cappuccino cremos. Recomandăm cu drag acest loc dichisit, care ne aduce aminte de cămăruța în care își bea bunica cafeaua.1 thought on “10 locuri de băut cafea bună în București”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *