Motive pentru care trebuie să ieși (neapărat) duminică la vot

Credem că alegerile din 2020 sunt extem de importante. De ce? Păi, poate din cauza faptului că primarul actual are șanse reale de câștig contra candidaților Nicușor Dan sau Traian Băsescu conform ultimelor sondaje (Sondaj IRSOP via Mediafax), ceea ce ar fi un moment tare trist, ca după 4 ani dezastruoși de mandat să îndurăm aceleași mizerii, așa că hai la vot.

Patru ani de promisiuni și eșecuri catastrofale ale administrației Firea, fapt pentru care este foarte importantă prezența cât mai mare la votul de duminică, prezența mică avantajând-o pe Firea, dacă facem retrospectiva ultimelor alegeri locale.

Cu toții ne dorim un București curat și modern, o capitală la standarde Europene. Din acest motiv, este de datoria noastră să ne rupem o bucățică mică din timpul nostru prețios și să dăm o fugă până la urnele de vot.

Motive sunt destule, dar în cazul în care nu sunteți convinși, haideți să reflectăm puțin asupra mandatului doamnei Firea.

Motivele pentru care trebuie să ieșim la vot și să facem o schimbare pentru binele orașului nostru

 • Întreg orașul este un dezastru, aerul este poluat la cote alarmante, iar administrația Firea nu a făcut nimic în sensul ăsta. Oare acești oameni nu trăiesc în acest oraș? Nu își doresc ca și calitatea vieții din București să fie mai bună? Știm că primarul are reședința în Voluntari, dar totuși…
 • Traficul. Doamnea Firea promitea în campania din 2016 că va revoluționa traficul bucureștean prin implementarea unor soluții inedite pentru  decongestionarea acestuia. Vedeți vreo schimbare?
 • Apa caldă și căldura. Unul din cele mai frustrante motive pentru care TREBUIE SĂ IEȘI LA VOT, știm. Cât de ridicol poate fi să trăiești într-o capitală Europeană, în anul 2020, și să îți pui astfel de probleme?
 • Falimentarea Bucureștiului prin companiile municipale ale doamnei Firea, care au pierderi de zeci de milioane de lei. Companii conduse de apropriați, rude și alte persoane dubioase din clientela politică a acestora.
 • Achiziția autobuzelor turcești Otokar, unele având defecte din prima zi pe traseu, în locul celor produse în România, care puteau fi la fel de calitative, dar la prețuri mult mai mici. O altă catastrofă pentru care trebuie să ieșiți la vot. Nu are rost să menționăm ceva despre autobuze electrice, suntem departe de așa ceva.
 • S-au promis piste de biciclete și o cităm pe madam: “Eficientizarea sistemului de circulație în zona centrală. Se va pune accent pe prioritizarea formelor sustenabile și alternative de circulație”. Ce credeți? În București nu avem nici măcar 20 de km funcționali.
 • În loc să consolideze clădirile istorice, primarul Bucureștiului a încercat și a reușit în nenumărate rânduri să le demoleze. Scopul? PUZ-uri pentru ridicarea blocurilor, în zone protejate și istorice ale Bucureștiului.
 • Tramvaie noi, electrice. Aceasta promitea în campania sa, achiziția unor astfel de mijloace de transport în comun, dar stați liniștiți, bucureștenii tot cu cele vechi de peste 20 de ani circulă.
 • Bani aruncați pentru biserici, Catedrala Mântuirii Neamului și tot felul de evenimente și “spectacole culturale” prin care madam a știut doar să-și facă reclamă, cam atât. Dar… îi mulțumim pentru cele 10 clădiri consolidate și deja finalizate (Fațada clădirii de pe Calea Victoriei 48-50, fațada clădirii de pe strada Academiei 3-5…etc).
 • A promis în 2017 că va face 6 parcări subterane sub străzile Edgar Quinet, Piața Dorobanți, Piața Constituției, Sala Palatului, Piața Lahovary, Piața Cantacuzino, dar s-au început lucrările doar la cea de la capătul Șoselei Pantelimon, cam atât.
 • Manevre de genul tunului imobiliar al Parcului Verdi. Găsiți o întreagă anchetă aici.
 • Și una, așa de final, Gabriela Firea a folosit bani publici pentru campania electorală (sursă: aici )

Cum menționam la începutul articolului, există mult mai multe motive pentru care trebuie să ieșim mâine la vot. Noi nu facem politică și nici nu vă spunem cu cine să votați, doar ne exprimăm frustrările. Un lucru este cert, nu se mai poate trăi încă 4 ani cu “doamna“.

Recomandarea noastră este să vă rupeți un pic din timp, renunțați la plimbarea în parc sau brunch-ul în oraș și făceți-vă datoria civică de cetățeni ai Bucureștiului. Știm că această campanie electorală a fost una murdară, din toate părțile, dar trebuie să vă informați corect și să votați responsabil.

Totodată, vă mai recomandăm să aruncați un ochi pe acest raport cu date exacte ale “realizărilor” celor 4 ani de mandat ai Gabrielei Firea și echipei sale.Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *