Care sunt cele mai bune cofetării din București?

Care sunt cele mai bune cofetării din București?

Poftă de dulce? Ne gândeam noi, tocmai din acest motiv nu vrem să vă pierdem timpul sau să batem câmpii și haide să vedem în ce cofetării din București am găsit și gustat cele mai fascinante deserturi.

Mara Mura

Cofetăria Mara Mura este un mic colț de rai (la propriu) în spatele Ateneului Român, mai exact pe strada Benjamin Franklin 5.

La ei gasiți cel mai bun Cremșnit pe care l-am gustat pe plaiurile românești, o prăjitură Pavlova de excepție, dar si o ruladă cu bezea de vis. De torturile lor delicioase nici nu mai menționăm..

Zexe Braserie

Nu putem să vorbim despre top cofetării din București fără să nu menționăm Zexe Braserie. Locația emană un aer boem, fix ca la Paris. Este locul perfect pentru brunch sau un pahar de vin rece într-o seară călduroasă, în inima Bucureștiului (Bulevardul Aviatorilor 65).

În locanta lor găsiți un meniu bogat în mic dejun-uri, supe și ciorbe minunate, preparate consacrate ale fratelui mai mare, Zexe, dar și cele mai gustoase prăjituri din București. Dovada este creatoarea dulcegăriilor, Ana Consulea, cel mai bun cofetar român din ultimii ani.

French Revolution

French Revolution nu este neapărat o cofetărie tradițională, aceștia comercializând doar un anumit tip de produse, dar este cu siguranță locul unde trebuie să te duci când vrei neapărat să mănânci un ecler. Pardon.. cele mai bune ecleruri, probabil din univers.

Aceștia au mai multe locații prin București, una dintre ele fiind la Ateneu (în apropriere de Mara Mura), alta aproape de Victoriei (Aviatorilor 8A) și încă vreo două pe care nu le-am vizitat încă.

Cofetăria Christine

Cofetăria Christine am descoperit-o pe Instagram în urmă cu vreun an și jumătate, iar la scurt timp le-am făcut și o vizită.

Cu siguranță a fost o decizie înțeleaptă, deoarece aici am găsit prăjituri excepționale și super calitative, pe stil franțuzesc și la un preț mai mult decât corect.

Nu au un local fancy, dar îi găsiți în zona Aviației (Strada Gheorghe Valentin Bibescu 49) pentru to-go sau puteți comanda online.

Chocolat

Chocolat sunt ultimii din lista noastră, dar nu cei din urmă. O altă cofetărie bună din București situată tot prin zona Ateneului Român (Strada Episcopiei 6). Dacă ajungeți pe străzile de acolo veți înțelege de ce.

În cofetăria lor găsiți prăjituri bune, tare bune.. după rețete franțuzești, dar și niște torturi senzaționale.

Citește și: Unde găsim cea mai bună pizza din București? \/ Locurile unde mâncăm cei mai buni burgeri din București \/ 7 restaurante unde se mănâncă paste bune în București

Vă recomandăm să citiți și articolul despre gelateriile unde găsim cea mai bună înghețată din București.

Notă: Lista de cofetării bune în București va fi actualizată în funcție de noi locuri descoperite 🙂

Sursă imagine: AWL Images2 thoughts on “Care sunt cele mai bune cofetării din București?”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *